Echtscheidingsconvenant?

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Een echtscheidingsconvenant is een overeenkomst waarin vooral financiële afspraken worden vastgelegd tussen partners die uit elkaar gaan.

 

Is een echtscheidingsconvenant verplicht?

Nee, het sluiten van een echtscheidingsconvenant is niet verplicht. Het is echter wel verstandig om een echtscheidingsconvenant op te stellen. Instanties zoals de Belastingdienst of een bank kunnen hierom vragen bij bijvoorbeeld het doen van belastingaangifte of het aanvragen van een (nieuwe) hypotheek voor de aankoop van een woning.

Wat staat er in een echtscheidingsconvenant?

Onderwerpen waarover afspraken in een echtscheidingsconvenant kunnen worden vastgelegd zijn:

  • Partneralimentatie
  • Verdeling van jullie woning
  • Vermogensverdeling (denk hierbij aan geld op bankrekeningen, polis van levensverzekering, inboedelgoederen, auto’s/motoren/caravans, ondernemingen en eventuele schulden)
  • Belastingzaken
  • Ouderdoms- en nabestaande pensioenen

Gelet op de vele onderwerpen die aan de orde komen en de gevolgen die afspraken, ook op de lange termijn kunnen hebben, is het zeer raadzaam om je te laten begeleiden / adviseren bij het sluiten van een echtscheidingsconvenant.

Onze advocaten hebben ruime ervaring met het opstellen van (echtscheidings)convenanten en helpen je hier graag bij. Hulp nodig bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant? Neem contact op met ons kantoor en wij helpen je graag.

Scroll naar boven